2009. márc. 18.

Nem lesz webforditas.hu widget :(

Régi posztok, by reden87.

A múltkor írtam egy magyar fejlesztésű szótár widgetről, mely a Dashboardba beépülve szépen teszi a dolgát. El is gondolkoztam rajta, hogy milyen jó lenne, ha a webforditas.hu is elérhető lenne hasonló módon: gyorsan és egyszerűen.

Neki is kezdtem emailezgetni, kisebb információgyűjtés után a webforditas.hu fejlesztőihez fordultam az üggyel kapcsolatban, hogy csináljanak már ugyan egy widgetet.

Sajnos a terv nem jött be, nem olyan régen érkezett a válasz, íme hát:

A nyilvános szolgáltatásunk (www.webforditas.hu), mely fordítót, szótárat és más nyelvi szolgáltatást tartalmaz, Mac-ről is elérhető. A widget jellegű kiegészítéssel elvesztenénk egy csomó olyan funkciót, mellyel védelmet biztosítunk a nyelvi anyagra. Bár folyamatosan gondolunk a Mac-es felhasználókra is, a közeljövőben nem várható, hogy termékeink is megjelennek a Mac-en.

 Tehát ez a fajta szolgáltatás nem várható Mac-re optimalizálva, de attól ég szeretjük :)


“Nem lesz webforditas.hu widget :(” visszajelzések

 1. Megmondom én miért nem kell nekik a widget. Azért, mert akkor nem kattintgatnának a mac-esek a reklámjaikra.
  Ezen felül engem halálra idegesít az ellenőrzőkódjuk.
  Nem szimpatikus a megoldás, de azért használjuk.:)

  Nemsokára megjelenik a Google szótára (talán már láttad, megy már csak még elég “érdekesen” fordít), utána a webforditas.hu meg fog halni hidd el.

  Bálint

 2. Tévedsz :) Nekem legalább is megírták az okot hogy miért nincs widget. Azért, mert így a forráskódot megtarthatják, ellenben ha widgetet gyártanának, akkor csomó eddig használt biztonsági intézkedést mellőzniük kéne.
  Mondjuk szerintem ez hülyeség, de mindegy..

  Ha a google translate-re gondolsz akkor az már megy, és elég szar, ha nem, akkor nem tudom mire célzol. Mire? :)

 1. Nincs visszakövetés.

Hozzászólás írása

Back Top